پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
4012
-
الف
+

مردان هزار چهره سینما و تلویزیون

نگاهی به بازیگرانی که در نقش‌های کمدی و جدی موفق ظاهر شدند.

یکی از مهمترین انتخاب بازیگران در بازی، کلیشه نبودن آن نقش است، مولفه‌ای که سعی داریم در این گزارش شما را با بازیگران همه فن حریف سینما در نقش‌های مختلف آشنا کنیم.

به گزارش آی‌فیلم، انتخاب نقش و  درست دیده شدن آن همواره یکی از مهمترین گزینه‌های انتخاب نقش در تصمیم بازیگران بوده، مولفه‌ای که باعث شده برخی از هنرپیشه‌های سینما و تلویزیون با درنظر گرفتن آن از قالب کلیشه خارج شوند، مسیری که عده‌ای در آن موفق و تعدادی ناموفق بودند. اما در این بین هستند بازیگرانی که نام و تصویر آن‌ها را بیشتر با آثار کمدی سینما و تلویزیون می‌شناسیم، ولی با حضورشان در دیگر گونه‌های نمایشی مانند درام و .... هم ثابت کردند، جزو بازیگران همه فن حریف تلویزیون و سینما هستند و می‌توانند در دو نقش کمیک و جدی نیز بازی کنند. 

یکی از گزینه‌هایی که همیشه در انتخاب بازیگر حائز اهمیت بوده، ریسک‌پذیری کارگردان است، کسی که می‌تواند بدون هیچ ترسی از بازیگری مانند "مهران غفوریان" با سابقه بازی در سریال‌های طنز تلویزیونی در فیلمی کاملا جدی و در نقشی متفاوت بازی بگیرد، یا اینکه همه ما "رضا عطاران" را به عنوان یک کارگردان و بازیگر ژانر کمدی می‌شناسیم، کسی که در فیلم سینمایی «دهلیز» متفاوت‌ترین بازی خودش را مقابل دوربین برد و در دیگر فیلم‌های سینمایی مانند «اسب حیوان نجیبی است»، «کلاشینکف»، «بی‌خود و بی‌جهت» و «استراحت مطلق» هم حضور داشت. 

بیشتر بخوانید:

نظرسنجی انتخاب برترین بازیگر طنز ایران

یکی دیگر از این بازیگران "سعید آقاخانی" است، او هم مانند "عطاران" عقبه‌ای کمدی دارد و این روزها مشغول تولید سریال «نون.خ» برای شبکه یک سیماست. مجموعه‌ای طنز که جزو سریال‌های موفق سیما محسوب می‌شود. او با مجموعه «ساعت خوش» بازی‌اش را شروع کرد از آن پس حدود ۲۰ سال با حضور در سریال‌های "چاردیواری"، "متهم گریخت" و فیلم‌های رحمان ۱۴۰۰، پیتزا مخلوط، کلید ازدواج و ضد گلوله در نقش کمدین باقی ماند. 

اولین حضور سعید آقاخانی در کار جدی بازی در فیلم سینمایی «خداحافظی طولانی» بود و برای آن نیز حائز کسب دو سیمرغ شد. همچنین آقاخانی خودش با کارگردانی «لامپ صد» و پرداختن به یک معضل اجتماعی به سمت کار جدی رفت و پس از آن در فیلم‌های سینمایی «کامیون»، «قسم»، «پیلوت» و «خون» وارد سینمای درام یا به اصطلاح جدی شد.

در کنار اسامی بازیگران طنز، نام "جواد عزتی" به عنوان یکی از آن بازیگرانی است که بازی خود را هم در آثار طنز و هم در درام اجتماعی و .... نیز ثابت کرده است. کسی که به راحتی می‌تواند در سریال‌های «دردسرهای عظیم»، «قرارگاه مسکونی»، «مستاجران» و ... مردم بخنداند و از طرفی دیگر نقش برادر غیرتمند و متعصب را در فیلم سینمایی «لاتاری» بازی کند و در دیگر آثار سینمایی چون؛ «لاشینکف»، «ماجرای نیمروز»، «پیلوت»، «جان‌دار»، «شیار ۱۴۳»، «تنگه ابوقریب» و «شنای پروانه» بدرخشد.

بیشتر بخوانید:

نتایج گروه اول برترین بازیگر طنز مشخص شد

نتایج گروه دوم برترین بازیگر طنز مشخص شد

"محسن تنابنده"، "مهران احمدی" و "احمد مهرانفر" نیز سه بازیگری هستند که نام آن‌ها با سریال «پایتخت» هم طراز شده است. در بین این سه بازیگر "مهران احمدی" آثار بیشتری در ژانر درام یا ارزشی دارد، که مهمترین آن‌ها بازی او در فیلم‌های سینمایی آدم، خواب‌های دنباله‌دار، آشفتگی، کارگر ساده نیازمندیم، بی‌خود و بی‌جهت، شیار ۱۴۳، سیزده، آلزایمر، بغض و روز‌های نارنجی است.

"احمد مهرانفر" نیز در همین رده بندی بازیگران قرار می‌گیرد، محبوب‌ترین نقش‌های کمدی مهران‌فر مجموعه «پایتخت» است. نخستین نقش جدی مهران‌فر در فیلم «درباره الی» به چشم آمد و در فیلم «ماجرای نیمروز» که بهترین نقش جدی وی به شمار می‌آید.

"تنابنده" نیز با مجموعه «پایتخت» هر چه در چنته داشت برای این مجموعه پرطرف‌دار رو کرد. او به عنوان بازیگر این مجموعه هیچ وقت نمی‌تواند محبوبیتی را که با «نقی معمولی» کسب کرد تکرار کند. محبوب‌ترین نقش‌های کمدی محسن تنابنده را باید «پایتخت» و فیلم «سن‌پترزبورگ» دانست. نخستین نقش جدی تنابنده فیلم «استشهادی برای خدا» است، اما در نقش جدی «هفت دقیقه تا پاییز» به خوبی دیده شد.

م ن/ط ه

نظر شما
ارسال نظر